Suceava | 46 de amenzi după un scandal între un activist de mediu și mai mulți localnici din Sadova

46 de amenzi în valoare de 27.000 de lei au fost date de polițiștii suceveni, în urma unui scandal izbucnit între mai mulți localnici din Sadova și un activist de mediu.

„S-a stabilit că activistul de mediu a inițiat o sesiune video live pe o rețea de socializare exprimând opinii care au generat nemulțumirea persoanelor aflate în zona centrului de inventariere a unei cantități de material lemnos, inclusiv a unor lucrători forestieri. În aceste condiții s-a creat o stare tensionată între activistul de mediu și mai mulți localnici și lucrători forestieri adunați la fața locului, moment în care în zonă au fost direcționate patrulele de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc și din cadrul structurii de poliție rutieră. Totodată a fost deplasată și o grupă din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

În urma finalizării verificărilor, au fost identificate 29 de persoane din grupul celor care au participat efectiv la respectiva adunare publică. Dintre acestea, trei persoane au fost stabilite ca fiind liderii și organizatorii adunării publice, fiecare fiind sancționat cu câte 3.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, raportat la HG 293/2021, întrucât au organizat acea demonstrație. La aceleași acte normative au mai fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 lei pentru nepurtarea măștii de protecție sau purtarea acesteia în mod necorespunzător precum și 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei pentru participarea la desfășurarea unor astfel de demonstrații publice.”, transmite Poliția Română.

Întregul comunicat poate fi consultat aici: