Suceava | 12 cadre didactice infectate cu Covid

corona-hersfeld

Cu o saptamana inainte de inceperea anului scolar, 12 cadre didactice din judetul Suceava sunt infectate cu coronavirus. Cele mai multe cazuri sunt la Scoala Gimnaziala nr. 1 unde doua invatatoare si doi profesori au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Au mai fost semnalate cazuri in Radauti, Cajvana si Vatra Dornei. In urma unei sedinte a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava, inspector școlar general Grigore Bocanci a anuntat ca gradinitele si scolile din 95 de unități administrativ teritoriale propun aplicarea scenariului verde de funcționare, iar unitatile de invatamant din 19 unitati administrativ teritoriale din județ au inaintat propuneri de a functiona in scenariul galben.

Acest scenariu înseamna participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protectie si revenirea partiala, prin rotatie de 1-2 saptamani a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu.