Suceava | 11 persoane audiate dupa bataia aplicata jurnalistilor si activistului de mediu

politia_46146200

11 persoane care au agresat cei doi jurnaliști și un activist de mediu în Suceava sunt audiate. Polițiștii s-au sesizat din oficiu ieri și au întocmit un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și distrugere în acest caz.

„Cu toate că persoanele vătămate au oferit informații vagi cu privire la agresori, polițiștii, prin activități specifice, au identificat și depistat deja 11 persoane, implicate în eveniment, pe care le-au condus la sediul Poliției, în vederea audierii și stabiliri participației fiecăreia dintre acestea. De asemenea, în lipsa plângerilor prealabile, în cursul zilei de ieri, polițiștii s-au sesizat, din oficiu, și au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere, relaționând în acest sens și cu unitatea de parchet competentă”, transmite Poliția Română.

De asemenea, pentru punerea în mişcare a acţiunii penale şi dispunerea măsurilor legale, în cazul celor două infracţiuni, era necesar ca persoanele vătămate să depună plângere prealabilă, conform Codului de Procedură Penală.

„În acest sens, cu persoanele vătămate, s-a relaționat permanent și, având în vedere că au venit în București, au fost îndrumate să se prezinte la sediul IGPR- Direcția de Investigații Criminale, din Șoseaua Ștefan cel Mare, pentru a depune plângere prealabilă, necesară, așa cum am precizat anterior, pentru punerea în mișcare a acțiunii penale.
Facem precizarea că cele 3 persoane vătămate s-au prezentat la sediul Direcției de Investigații Criminale, astăzi, în jurul orei 14.00. În acest caz, în continuare, sunt desfășurate activități procesual-penale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei. Vă asigur că Poliția Română tratează cu maximă atenție acest eveniment, urmând a fi luate toate măsurile legale”.

Ilegalitățile silvice, în creștere cu peste 60% față de anul trecut

În primele 8 luni ale acestui an, polițiștii, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au executat peste 27.000 de controale în domeniul silvic, fiind verificate 6.000 de obiective, precum și peste 45.000 de vehicule.

Aceste acțiuni au avut ca rezultat aplicarea a peste 5.500 de sancțiuni contravenționale în domeniul silvic, în valoare totală de aproape 9 milioane de lei, precum și constatarea a aproape 6.500 de infracțiuni la regimul silvic, cu 63% mai multe față de perioada similară a anului trecut.
De asemenea, colegii noștri au confiscat peste 30.000 de metri cubi de material lemnos, precum și peste 330 de bunuri și valori (cu 41% mai multe ca în aceeași perioadă a anului trecut).

Un ajutor important am avut din partea cetățenilor, Poliția Română primind, prin sistemul 112, 914 apeluri de urgență, cu 189% mai multe față de anul trecut, 147 dintre acestea fiind confirmate ca fiind ilegale.

În județul Suceava


În primele 8 luni ale acestui an, structurile de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au acționat, alături de celelalte structuri și instituții cu atribuții în domeniu, în județul Suceava, pe linia combaterii ilegalităților din domeniul silvic, fiind efectuate 1.215 controale

Polițiștii, alături de jandarmi, polițiști de frontieră, reprezentanți ai gărzii forestiere, ocoalelor silvice și Regiei Naționale a Pădurilor au verificat 2.843 de obiective, dintre care 2.707 mijloace de transport, 28 de exploatări forestiere, 19 instalații de debitat lemn, 25 de depozite de material lemnos, 8 târguri, piețe, oboare, 2 ocoale silvice, precum și 54 de alte obiective.

În urma acestor activități, au fost înregistrate 187 de dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de Legea nr. 46/2008 (Codul Silvic).

Polițiștii din Suceava au aplicat 278 de sancțiuni contravenționale, prevăzute de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 635.900 de lei.

Au fost confiscați 2.541 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de peste 1 milion de lei.