SUA va impune sanctiuni celor doua republici noi din estul Ucrainei

biden

Președintele Joe Biden intenționează să impună noi sancțiuni asupra comerțului și finanțării în cele două teritorii pro-Moscova din Ucraina, pe care președintele rus Vladimir Putin a decis să le recunoască luni drept independente.

Într-o declarație, Casa Albă a spus că Biden va semna un ordin executiv care va „interzice noi investiții, comerț și finanțare de către persoanele americane către, dinspre sau în așa-numitele regiuni DNR și LNR din Ucraina”.

Putin a semnat luni decrete de recunoaștere a Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk, într-o ceremonie difuzată luni de televiziunea de stat. Ordinul executiv al lui Biden va permite, de asemenea, SUA să impună sancțiuni oricărei persoane care operează în acele zone. Iar Casa Albă a spus că „va anunța în curând măsuri suplimentare legate de încălcarea flagrantă de astăzi a angajamentelor internaționale ale Rusiei”.

„Pentru a fi clar: aceste măsuri sunt separate și ar fi în plus față de măsurile economice rapide și severe pe care le-am pregătit în coordonare cu Aliații și partenerii în cazul în care Rusia invadează în continuare Ucraina”, a scris secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, într-o declarație.