SUA trimite Ucrainei un nou ajutor constand in armament

HIMARS_-_missile_launched

Președintele american Joe Biden a semnat un document prin care acordă Ucrainei 775 de milioane de dolari pentru apărare, educație și pregătire militară, a informat serviciul de presă al Casei Albe.

„Prin autoritatea conferită în calitate de președinte de Constituție și de legile Statelor Unite ale Americii, inclusiv secțiunea 621 din Actul de asistență străină din 1961 (FAA), prin prezenta deleg Secretarului de Stat autoritatea conform secțiunii 506( a)(1) din FAA să prescrie retragerea a până la 775 milioane USD în articole și servicii de apărare ale Departamentului de Apărare, precum și educație și instruire militară, pentru a oferi asistență Ucrainei și pentru a lua deciziile necesare în conformitate cu această secțiune”, a spus Casa Albă într-un raport postat pe site-ul său vineri seară.

Anterior, vineri, Pentagonul a anunțat livrări suplimentare de arme către Ucraina în valoare de 775 de milioane de dolari.

În special, noul pachet de ajutor include muniție pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă HIMARS, 16 obuziere, 1.000 de sisteme portabile de rachete antitanc Javelin și 1.500 de rachete pentru sistemele de rachete antitanc TOW.