SUA trimite 7.000 militari in Europa

soldati americani

Secretarul american al Apărării a ordonat trimiterea a 7.000 de militari americani în Europa, a declarat un înalt oficial al apărării. Biden a spus că a autorizat „desfășurarea forțelor terestre și aeriene deja staționate în Europa” în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România.

El a mai spus că a autorizat ca „forțe americane” să fie trimise în Germania ca parte a răspunsului NATO, inclusiv unele care au fost puse în așteptare cu câteva săptămâni în urmă.

„Acesta ar cuprinde o echipă de luptă de brigadă blindată cu capacități asociate și facilitatori. Aceștia se vor desfășura în Germania pentru a-i asigura pe aliații NATO, pentru a descuraja agresiunea rusă și pentru a fi pregătiți să sprijine o serie de cerințe în regiune. Ne așteptăm să plece în zilele următoare”, a spus oficialul.

În observațiile de la Casa Albă, Biden a reiterat că forțele americane „nu sunt și nu vor fi implicate într-un conflict cu Rusia în Ucraina”.

„Forțele noastre nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-și apăra aliații NATO și pentru a-i asigura pe acești aliați din Est”, a adăugat el.