SUA si Italia cer teste Covid pentru calatorii care vin din China

aeroport beijing

Administrația Biden a anunțat miercuri noi cerințe de testare pentru călătorii care vin în SUA din China, ca si răspuns la creșterea numărului de infecții cu Covid în China și un semn de îngrijorare cu privire la potențiala apariție a unor noi variante.

Începând cu 5 ianuarie, orice persoană cu vârsta mai mare de 2 ani care sosește din China, Hong Kong sau Macao va trebui să prezinte un rezultat negativ la un test Covid-19 efectuat în termen de două zile de la zborul lor. Cerința se aplică tuturor pasagerilor, indiferent de naționalitate sau de statutul de vaccinare, celor care fac legătura prin alte țări și persoanelor care se transferă prin aeroporturile americane către alte destinații.

De asemenea, Italia a dispus efectuarea obligatorie a testelor pentru coronavirus pentru toți călătorii care sosesc din China, a anunțat miercuri ministrul sănătății. Orazio Schillaci a declarat că testele – care includ tampoane cu antigen și secvențierea virusului – sunt esențiale pentru a asigura supravegherea și identificarea oricăror variante ale COVID-19 și pentru a proteja populația italiană.

Ministrul Sănătății a urmărit deja rezultatele prelevărilor efectuate de la 24 decembrie pe pasagerii care au sosit pe aeroportul Malpensa din China, a precizat Ministerul Sănătății, și a recomandat secvențierea tuturor variantelor.