SUA oferă României 600.000 de dolari pentru combaterea traficului de persoane

1-dolari-ss

Guvernul Statelor Unite ale Americii a oferit un grant de 600.000 de dolari pentru finanţarea unui proiect intitulat „Consolidarea răspunsului proactiv în materie penală la traficul de persoane din România”.

Proiectul a fost promovat în cadrul unui eveniment desfăşurat la sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la care au participat ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, procurorul general Gabriela Scutea, secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, şi directorul pentru Europa Centrală şi de Est al Internaţional Justice Mission (IJM), Shawn Kohl.

„Sunt încântat să vă anunţ că Guvernul Statelor Unite ale Americii a furnizat un grant de 600.000 de dolari către Internaţional Justice Mission pentru a combate traficul de persoane. (…) Împreună vom învinge traficanţii de persoane şi îi vom proteja pe cei care ar le-ar putea deveni victime. Guvernele anterioare au ales să ignore şi să întârzie investigarea şi anchetarea cazurile de trafic de persoane. Dar chiar şi cu noua provocare a pandemiei globale, Guvernul Orban s-a focusat pe problemă şi face progrese. Au fost multe succese recente în România în a combate crima organizată şi traficul de persoane. (…) Deşi premierul Orban şi Guvernul său au făcut progrese în eradicarea traficului de persoane, problema este prea mare pentru ca orice organizaţie să o gestioneze singură. Trebuie făcut mai mult. Pagubele făcute de fostele guvernări la Codurile penale trebuie remediate”, a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman.

El a adăugat că toţi membrii partidelor, indiferent de formaţiune, trebuie să se implice în problema traficului de persoane.