SUA își vor spori prezența militară în țările baltice

original

Statele Unite își vor spori prezența militară în Estonia și alte țări baltice, a declarat șeful Ministerului Apărării din Estonia, Hanno Pevkur, în urma unei conversații purtate joi cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, la Ramstein Air, baza din Germania.

„Secretarul Apărării Austin a confirmat că, în conformitate cu acordul la care sa ajuns la summitul de la Madrid, Statele Unite vor crește în curând rotația trupelor americane și vor desfășura exerciții în Estonia și alte țări baltice. Acesta este un semnal puternic al prezenței Statelor Unite în regiune și va contribui la întărirea descurajării flancului estic al NATO”, a declarat Pevkur, citat de serviciul de presă al Ministerului Eston al Apărării.

După cum a spus ministrul, „Estonia va continua să sprijine Ucraina atât cu arme și va consolida pregătirea personalului militar”. „La întâlnirea de astăzi, s-a indicat clar că antrenamentul devine un factor la fel de important ca aprovizionarea cu arme pentru Ucraina. Acest lucru va fi deosebit de important în următoarele luni, când Ucraina va avea o oportunitate reală de a lua inițiativa pe câmpul de luptă”, a spus el.