SUA impune sancțiuni suplimentare împotriva companiilor de tehnologie din Rusia și a actorilor cibernetici

Statele Unite vor continua să impună costuri severe Federației Ruse ca răspuns la războiul ilegal al președintelui Putin. Astăzi, vizăm entități și persoane fizice în eforturile noastre de a închide rețelele de evaziune a sancțiunilor Kremlinului, care joacă un rol important în capacitatea Federației Ruse de a-și continua războiul neconstrâns împotriva cetățenilor Ucrainei. Acest lucru vine după desemnarea noastră din 15 martie și 24 martie a persoanelor fizice și companiilor din baza industrială de apărare a Rusiei care sprijină direct mașina de război a lui Putin.

Astăzi, Statele Unite desemnează 21 de entități și 13 persoane. Dintre cei desemnați, 10 dintre aceste persoane și 17 entități sunt implicate în rețele de sancționare a evaziunii pentru achiziționarea de tehnologie occidentală. Aceste denumiri vor împiedica și mai mult accesul Rusiei la tehnologia occidentală și la sistemul financiar internațional. Vom continua să țintim mașina de război a președintelui Putin cu sancțiuni din toate unghiurile, până când acest război fără sens al alegerilor se va încheia. Federația Rusă nu numai că continuă să încalce suveranitatea Ucrainei prin atacurile sale, dar escaladează devastarea centrelor de populație, inclusiv a școlilor, spitalelor, zonelor rezidențiale și a locurilor în care civilii se adăpostesc de bombardamentul rusesc.

Statele Unite desemnează, de asemenea, trei persoane pentru implicarea lor în activități cibernetice răuvoitoare, dintre care unul a fost pus sub acuzare  săptămâna trecută de Departamentul de Justiție. Statele Unite vor continua să tragă la răspundere actorii cibernetici ai președintelui Putin pentru activitățile cibernetice perturbatoare, distructive sau destabilizatoare care vizează Statele Unite și aliații și partenerii săi.

Pe lângă sancțiunile impuse astăzi, Departamentul Trezoreriei își extinde și autoritățile de sancțiuni din Rusia. Secretarul Trezoreriei, în consultare cu mine, a identificat sectoarele aerospațial, marin și electronic al economiei Federației Ruse în conformitate cu secțiunea 1 litera (a) punctul (i) din Ordinul executiv 14024. Acest lucru permite impunerea de sancțiuni oricărei persoane sau entități determinate să opereze sau să fi funcționat în oricare dintre aceste sectoare și oferă o capacitate extinsă de a impune rapid Rusiei costuri economice suplimentare pentru războiul său de alegere din Ucraina.

Aceste acțiuni demonstrează hotărârea noastră de a trage la răspundere Federația Rusă pentru agresiunea sa împotriva Ucrainei și angajamentul de a lua măsuri suplimentare împotriva persoanelor care sprijină eludarea sancțiunilor pe care Statele Unite și aliații și partenerii noștri le-au instituit. Vom folosi toate autoritățile de care dispunem pentru a aplica sancțiuni, pentru a expune și identifica actori rău intenționați și pentru a promova responsabilitatea pentru războiul ales al președintelui Putin.

Pentru mai multe informații despre acțiunea de astăzi, vă rugăm să consultați comunicatul de presă al Departamentului Trezoreriei .

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!