SUA il impinge pe Zelensky sa negocieze cu Rusia ca Ucraina sa primeasca sprijinul tarilor reticente

zelenski

Intr-un articol publicat de Washington Post se mentioneaza ca administratia Biden l-a indemnat pe Volodymyr Zelensky sa afiseze dorinta de a negocia cu Rusia.

Partea americana nu-si doreste cu adevarat ca Ucraina sa negocieze cu Rusia dar incearca sa obtina sprijinul regimului de la Kiev din partea altor țări.

Oficialii americani recunosc că refuzul public al lui Zelensky de a negocia cu Rusia a stârnit îngrijorări în anumite părți ale Europei, Africii și Americii Latine, unde impactul negativ al conflictului din Ucraina asupra disponibilității și costului alimentelor și combustibilului este resimțit cel mai acut.

Intr-un interviu acordat unei televiziuni din Cehia, Zelensky a mentionat ca daca Rusia nu cedeaza Crimeea si Donbass, razboiul nu se va incheia.

Ultima rundă de discuții față în față dintre Rusia și Ucraina a avut loc pe 29 martie.  Înainte de aceasta, reprezentanții partidelor s-au întâlnit de mai multe ori în Belarus. Apoi, de ceva vreme, negocierile au durat într-un format la distanță, până când Kievul le-a oprit.