SUA furnizeaza 30 milioane de barili de petrol pentru stabilizarea pietei globale de enrgie

petrol

Statele Unite au promis marți că vor elibera 30 de milioane de barili de petrol, ca parte a unui angajament global de 60 de milioane de barili, într-un efort de a susține piețele energetice, pe fondul invaziei ruse a Ucrainei. în curs de desfășurare și au spus că ar putea lua măsuri suplimentare, dacă este necesar.

„Suntem pregătiți să folosim toate instrumentele disponibile pentru a limita întreruperea aprovizionării globale cu energie ca urmare a acțiunilor președintelui (rus) Vladimir Putin”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, într-un comunicat.

Vom continua, de asemenea, eforturile noastre de a accelera diversificarea aprovizionării cu energie în afara Rusiei și de a asigura lumea de armamentul de petrol și gaze de către Moscova”, se mai arată în declarație.

Statele Unite și 30 de țări membre ale Agenției Internaționale pentru Energie au convenit să elibereze 60 de milioane de barili de petrol din rezervele lor strategice pentru a stabiliza piețele globale de energie.