SUA este acuzata de Rusia ca incearca sa creeze focare de tensiuni în Moldova si Georgia

SUA - Rusia

Statele Unite și sateliții săi încearcă să creeze focare de tensiune pentru confruntarea geopolitică cu Rusia în Moldova și Georgia, a declarat marți pentru TASS, viceministrul rus de externe, Alexander Grushko.

„Desigur, ne preocupă totul, ne îngrijorează situația din Georgia, precum și situația din Moldova, pentru că acestea sunt țările care sunt departe de SUA, care încearcă să le spună ce să facă. Aceștia sunt vecinii noștri și vedem că SUA cu sateliții săi caută să creeze din ce în ce mai multe focare de tensiune de-a lungul granițelor noastre, încercând să creeze o oarecare competiție geopolitică în aceste zone cheie, chiar și din motive geografice, pentru interesele de securitate ale Federației Ruse”, a spus el, răspunzând la o întrebare a TASS.

Totodată, diplomatul a subliniat că evenimentele din aceste țări au demonstrat „atitudinea neocolonială” a țărilor occidentale. „Ele, pornesc de la faptul că sunt singurele care au dreptul să dicteze, să spună ce să facă. Voi sublinia încă o dată: este o abordare absolut neocolonială”, a adăugat Grushko.