SUA au eliminat România de pe lista de supraveghere privind traficul de persoane, anunță ministrul de Interne

lucian-bode-2

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a informat că România a fost scoasă de Departamentul de Stat al SUA de pe lista de supraveghere privind traficul de persoane.

”Veşti foarte bune pentru România în urma publicării raportului anual privind traficul de persoane de către Departamentul de Stat al SUA. Mă bucur să constat că România a fost scoasă de pe lista de supraveghere. Raportul Departamentului de Stat conturează o imagine favorabilă a activităţilor anti-trafic şi evidenţiază progresele pe care România le-a făcut în ultimul an”, a spus Lucian Bode.

Ministrul a mai precizat că sistemul anti-trafic de persoane din România este funcțional și poate să ofere un răspuns adecvat acestui tip de criminalitate.

”Nu am vrut să cred nicio clipă în scenariul în care România ar fi fost retrogradată, deoarece avem structuri, legislaţie, strategii, planuri de acţiune şi linii de finanţare dedicate pe care am început deja să le utilizăm mai eficient şi mai aplicat în prevenirea şi combaterea acestui fenomen. Eforturile noastre din ultimul an nu au vizat doar să răspundă recomandărilor Departamentului de Stat, ci sunt o expresie a angajamentului evident al României pentru combaterea acestui flagel”, a mai spus Lucian Bode.