SUA anunta ca nu este in razboi cu Rusia dar va oferi in continuare asistenta Ucrainei

casa alba

Statele Unite nu sunt în război cu Rusia, dar vor continua să ofere asistență de securitate Kievului, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în cadrul unui briefing, comentând informațiile privind planurile SUA de a trimite rachete Patriot în Ucraina.

Întrebată despre răspunsul Casei Albe la avertismentele Rusiei cu privire la posibilele consecințe în cazul în care SUA vor trimite rachete Patriot în Ucraina, ea a spus că „singurele mișcări provocatoare sunt făcute de Rusia”.

„Statele Unite nu sunt acum și nici nu au fost în război cu Rusia. Acesta este un răspuns la ceea ce am auzit de la Rusia în ultimele 24 de ore”, a adăugat Jean-Pierre. Potrivit acesteia, Statele Unite „au făcut exact ceea ce președintele Biden i-a spus președintelui Putin că vom face, în urmă cu un an”, oferind asistență de securitate Ucrainei.

„Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie, alături de aliații și partenerii noștri”, a precizat secretarul de presă al Casei Albe.

Răspunzând la o întrebare dacă președintele american are în vedere trimiterea de rachete Patriot la Kiev, ea a precizat că nu are „niciun nou pachet de asistență de securitate despre care să vorbească”.