Studiul de prefezabilitate al IBCV a fost finalizat

ibcv

Miercuri, intr-o sedinta a Consiliului Judetean va fi prezentat studiul de prefezabilitate al noului Institut Regional de Boli Cardiovasculare din Miroslava.

Unitatea medicala care va deservi populatia din regiunea Moldovei va fi construita pe o suprafata de 12 hectare si va avea un sector de spializare si interventii, investigatii si explorari functionale, laborator de radiologie si imagistica medicala si un serviciu de medicina nucleara.

Va dispune de 450 de paturi pentru spitalizare continua si 50 pentru internarile de zi. Proiectul prevede si laboratoare de analize, anatomie patologica si recuperare, medicina fizica si balenologie, sectii cardiovasculare pentru copii, una pentru preventie si una pentru paleative, dar si o sectie de cardiologie fetala, neonatologie si malformatii.

Se vor face doua centre ATI pentru minori si adulti, dar si un centru de tranfuzie. In proiect sunt incluse si spatii de joaca pentru copii, bucatarie  restaurante, biblioteci, sali de studiu si o capela.

Pentru proiectul medical in valoare de aproximativ 300 milioane de euro, Consiliul Judetean va accesa fonduri proprii, guvernamentale, europene dar si prin PNRR.