Studenții USV vor reveni fizic la cursuri

USV

Consiliul de Administratie al Universitatii de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” Iasi a hotarat ca in semestrul al II-lea, al anului universitar 2021-2022, pentru toate formele de invatamant, activitatea didactica sa se desfasoare fata in fata.

Timp de 14 saptamani, studentii USV Iasi vor fi in campus pentru a participa la cursuri si activitatile practice, conform structurii anului universitar. Trebuie precizat faptul ca prezenta studentilor in amfiteatre este posibila doar cu pastrarea tuturor masurilor de protectie impotriva infectarii cu virusul SARS COV 2.

”Am început semestrul 2 cu prezență fizică, dar universitatea a avut prezență fizică și în semestrul I. Am fost singura universitatea cu prezență ficiză 100%, atât pentru cursuri, seminarii cât și pentru aplicații practice. Noi sperăm că vom derula toate activitățile în condiții destul de bune, fără a periclita siguranța personalului și a studenților. În continuare păstrăm aceleași măsuri de dezinfecție, de distanțare socială. La cămine avem prevăzute camere de izolare în condițiile în care apar cazuri între studenții care sunt cazați în cămine, dar în momentul de față din discuțiile cu colegii de la toate cele 4 facultăți, cazuri izolate care sunt la domiciliu.”- a declarat Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică la USV Iași

Pentru asigurarea unui act de educație de calitate reprezentanții universității speră ca activitățile didactice să se desfășoare on-site, în toate spațiile didactice și de practică ale Universității.

”Pe zona de cămine, bineînțeles numărul de studenți în cameră este mai redus, comparativ cu anii dinaintea pandemiei. Am păstrat aceleași restricții privind deplasarea studenților în interiorul camerelor, în interiorul căminului, în spațiile care sunt comune, obligatoriu masca trebuie purtată, dezinfectoare, distanțarea paturilor, astfel încât să evităm orice problemă sanitară care ar apărea în rândul studenților.”- a declarat Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică la USV Iași

În total, la USV Iași studiază aproximativ 4500 de studenți, dintre care 700 sunt în anul întâi de studii, la cele trei cicluri universitare. Reamintim că USV Iași a fost printre puținele universități din țară, și singura de profil, care a finalizat semestrul I cu desfășurarea activităților exclusiv on-site, față în față.