Studenții TUIASI au participat la un workshop despre idei inovative în tehnologii digitale

workshop

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au participat la workshop-ul „My tech IDEA – Idei inovative în tehnologii digitale”, dezvoltat pe baza metodologiei Design Thinking. În timpul evenimentului, startul unui program de pre-accelerare, participanții s-au familiarizat cu metodologia Design Thinking pentru a proiecta, testa și dezvolta un produs, serviciu sau idee de afacere din domeniul tehnologiei.

„Anul acesta, în universitatea noastră, s-a desfășurat ce-a de-a treia ediție a workshop-ului Innovation Day, centrat pe metodologia Design Thinking. Ca întotdeauna, tema abordată a fost de actualitate, mai precis educația tinerilor în aria economiei circulare, managementului deșeurilor și promovarea conceptului de consum responsabil. Provocările multidisciplinarității și nevoia tinerilor de a socializa în perioada pandemiei au fost temele edițiilor anterioare. Obiectivul acestui eveniment a fost stimularea creativității și generării de soluții IT, pornind de la problemele și nevoile utilizatorilor”,a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Unul dintre facilitatori a fost Cristina Irod, membru al Design Thinking Society. Aceasta este pasionată de metodologii colaborative pentru formarea oamenilor care să îi ajute să își dezvolte propriile capacități și abilități de a dezvolta împreună cele mai valoroase proiecte. Cel de-al doilea a fost Alin Claudiu Apostu, antreprenor&intraprenor, founder al „Vreau să fiu antreprenor” şi „Insights” preocupat de formarea antreprenorială a tinerilor.

„Câteva dintre provocările propuse în cadrul evenimentului «My tech IDEA – Idei inovative în tehnologii digitale» studenților participanți au fost familiarizarea cu lucrul în echipe multidisciplinare, validarea ideilor prin interacțiunea cu posibili utilizatori reali, dezvoltarea disponibilității de a prototipa, testa și itera rapid și nu în ultimul rând valorificarea competenţele tehnice prin identificarea și materializarea unor soluții din aria tehnologiei informației prin utilizarea metodologiei Design Thinking”, a declarat conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate.

Obiectivul final al proiectului CONNECT@SAS TUIASI este înființarea de către studenții participanți la activitățile propuse a unor start-up-uri tehnice viabile și participarea într-un program de preaccelerare internațional.