Studenții nevaccinați de la UMF Iași, nevoiți să se testeze din propriul buzunar

UMF_Iasi

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) vor putea participa la activitatea didactică în format fizic, doar dacă sunt vaccinați anti-COVID sau au trecut prin boală. În caz contrar, se impune testarea PCR/ antigen periodică, pe propria cheltuială.

Noul an universitar va începe cu prezență fizică, respectând condițiile impuse de nivelul pandemic, dar și condițiile care vor fi stabilite la nivel național de INSP. Vom începe în format fizic și pentru că beneficiem de faptul că marea majoritate a studenților noștri sunt vaccinați, dar chiar și așa, vor respecta exact normele de protecție sanitară care sunt impuse la momentul de față”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

În vară, 80% dintre studenții UMF erau vaccinați la UMF.

„Cei care au probleme medicale care contraindică vaccinarea vor depune un dosar medical ce va fi analizat de o comisie numită de rector și va stabili cine se află în imposibilitatea de a se vaccina. UMF va suporta costurile doar pentru cei care prezintă un dosar medical care impune acest lucru”, a explicat prof.dr. Viorel Scripcariu.

UMF Iași a fost prima universitate din țară unde în sesiunea de examene a fost permis accesul doar celor imunizați sau testați.