Studenții din România se reunesc la Iași

uaic

Universitatea „Al. I. Cuza” este gazda celei mai mari întruniri a studenților din România. Evenimentul are loc la sfârșitul acestei săptămâni și se bucură de prezența a peste 150 de tineri care au venit din toate colturile tarii pentru a discuta despre educație și drepturi.

Uniunea Studenților din România este cea mai mare federație studențească de la nivel național. Aceasta are rolul de a-i reprezenta pe studenți și de a le apăra interesele în raport cu Guvernul, Parlamentul, Ministerul Educației și al universităților.

Va avea loc cea de-a 57-a ediție a Adunării Generale a Studenților din România. Se vor aduna în Aula Magna peste 150 de studenți din toata țara și se vor discuta subiecte legate de activitățile care au fost până acum în cadrul USR, ce activități vor avea loc pe viitor, în aceasta toamnă. În noiembrie va avea loc cel mai mare festival studențesc UNIFEST care este organizat de studenți pentru studenți. Se va discuta în special pe partea aceasta, a spus Mihaela Lungu, coordonator Moldova Uniunea Studenților.

Studenții militează pentru reintroducerea gratuității pentru transportul feroviar.

Colegii noștri încă luptă pentru drepturile studenților. De fiecare dată când se ia o lege legată de studenți, noi venim cu argumente pro și contra. Nu știu la ce concluzie s-a ajuns, dar încă se discută”, a mai spus Mihaela Lungu, coordonator Moldova Uniunea Studenților.

Totodată, tinerii speră ca prin toate demersurile pe care le inițiază să elimine discriminarea socială între studenți.