Studenții de la UTI Iași, căutați de companiile străine

WhatsApp Image 2022-10-03 at 16.31.35

Iasul are nevoie de ingineri. Inca de la deschiderea noului an universitar, atat cadrele didactice cat si autoritatile locale au precizat ca este foarte important pentru mediul de afaceri ca studentii Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” sa ramana in Iasi dupa terminarea studiilor si sa profeseze. Pentru a sustine acest demers, universitatea a primit in premiera de la Ministerul Educatiei o cifra de scolarizare mai mare.

Piata muncii este in cautare de ingineri din toate profilele. Este cunoscut faptul ca studentii de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi sunt cautati de companii inca de pe bancile facultatii. Pentru a le oferi tinerilor o sansa de a studia la una dintre cele mai prestigioase universitati polithnice din tara, UTI Iasi a suplimentat numarul de locuri.

Dan Cașcaval, rector UTI Iași:„In acest an, fata de locurile alocate de Minister pentru admiterea din vara am solicitat suplimentarea cu 30% acestor locuri, care ne-a fost aprobata la toate ciclurile universitare, licenta masterat si doctorat”.

Aproape toate locurile au fost ocupate in cele doua sesiuni de admitere de anul acesta. Tineri spun ca au venit la Universitatea Tehnica „Gh.Asachi” pentru ca vor sa aiba un job stabil dupa ce termina studiile.

Am auzit ca te poti angaja foarte usor, ai un venit decent poate chiar mare si de asta am ales-o in principiu.  Pentru ca sa-mi asigur viata”, a spus un student.

Am ales acest profil pentru ca sunt pasionat de masini si as vrea sa devin un  inginer mecanic pe viitor, foarte bun”, a spus un alt student.

Cei mai buni dintre absolventii de la Iasi ajung sa lucreze in companii foarte mari.

Eu mi-as dori sa ramana in tara dar sa nu uitam ca Franta si Germania si alte state europene dezvoltate au nevoie de ingineri ca si Romania”, a mai spus rectorul UTI.

Astazi a avut loc deschiderea oficiala a noului an universitar la Universitatea Tehnica „Gh.Asachi” din Iasi.