Studenții de la USV Iasi, susținuți cu bani pentru noi afaceri

Proiect inedit incheiat astazi la Universitatea de Științele Vietii din Iași. 66 de studenti ai universitatii au obtinut finantare in valoare de 40 de mii de euro pentru a se iniția în lumea antreprenoriala. Ei au venit cu ideile de afaceri, cu proiectul, iar cu ajutorul bănuților au reușit să-și lanseze propriul business.

Andrada a reușit să își deschida propria firma de catering cu cei 40 de mii de euro primiti finantare in cadrul proiectului e-Antreprenor. A inceput atunci cand inca era studenta, iar acum a ajuns sa aiba propria afacere care merge ca pe roate. Gateste diverse preparate, de la dulciuri, la platouri de aperitive și a ajuns acum să aibă comenzi și contracte și cu instituțiile statului.

Tipa Andrada – Administrator: „Ideea afacerii initial a fost de o brutarie. Dar cred ca asta a fost prima lectie a mea în lumea antreprenoriatului și anume să fiu flexibilă, într-un mediu în continuă schimbare. Nu am avut oportunitatea sa deschid o brutătie, nu am avut oameni pregătiți, nu am avut spațiu si am zis ce sa fac, nu pot sa renunt. Și bazandu-mă pe ce oameni am în jur, pe cerința pieței, cateringul este ideal. Merge bine. Oamenii sunt doritori de nou si atunci noi venind și cu o viziune moderna. Cred că asta conteaza foarte mult, o viziune modernă și o echipă tânără in spate, oamenii au fost foarte deschiși. Și atunci a mers. Și cu ajutorul strategiei de marketing, cred că știm că este greu cu promovarea în ziua de azi, dar avem comenzi. Am ajuns să avem contracte si cu institutii ale statului, cu primării ceea ce iar este o surpriză plăcută.”

Aceasta idee de finanțare a fost pregatita special pentru studenti pentru a le oferi un impuls de a intra în lumea de afaceri.

Gavril Ștefan – Director Proiect: „Prin aceste proiecte s-au finanțat 66 de idei antreprenoriale. Deci 66 de proiecte si cu ce am ajutat noi sa spunem pe acești tineri antreprenori, le-am spart bariera de frică de a deveni antreprenori, le-am dat un push pe încredere. Le-am demonstrat că se poate să monetizam orice idee antreprenoriala, am dezvoltat capital uman. Practic s-au creat abilități, activități, competențe antreprenoriale în randul studentilor. Am dezvoltat capital social. Practic prin aceste proiecte s-au creat relatii profesionale, s-au creat tot felul de schimburi de bune practici. De asemenea s-a accesat capital intelectual in sensul că astazi cu totii avem idei, doar ca este greu sa le punem in practica.”

Deși nu tuturor le-a mers afacerea, organizatorii proiectului spun că nu este o tragedie dacă aceștia vor ajunge să dea faliment. Important este că au văzut cum este în lumea antreprenorială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *