Studentii au contribuit la reabilitarea unui spatiu “mort” dintre camine

122421141_3828973787113216_1413543689528401890_o

Studentii au dat culoare unui parc neamenajat din campusul studentesc. Acestia au pus pe picioare un proiect de modernizare a spatiului cu mobilier urban unic in Iasi. Lucrarile de creare a mobilierului urban au fost atat de complexe incat nicio companie din tara nu a vrut initial sa se angajeze in proiect.

Studentii Universitatii Gheorghe Asachi din Iasi au pus bazele unui proiect la care au lucrat timp de un an. Universitatea  a inaugurat parcul dintre camine, o zona verde reabilitata complet, dupa ce doi studenti, Georgiana Butnariu si Ionuţ Furdu, au castigat anul trecut premiul de 40.000 de lei la concursul de creativitate  urbana.
Parcul a fost reabilitat complet, iar in centrul lui sta conceptul studentilor dar si un mobilier unic in Iasi, gandit ca o scena cu urcusuri si coborasuri, valuri, pe care se poate sta la mai multe niveluri sprijinit, cat si o zona mai joasa tip banci.

Georgiana Butnariu – absolvent Univ. Tehnica Gh. Asachi:

Ideea initiala a proiectului a fost sa cream un spatiu in campus unde tinerii sa poata aduna in grupuri. A  fost amplasat langa Liga Studentilor ca ei sa se poata aduna inr-un spatiu amenajat. Bazele lui au fost puse in urma u un an jumatate.

Cel mai greu a fost partea de implementare a proiectului. Acesta fiind putin mai nonconformist, nu gaseam firme care sa ne realizeze structura metalica, deoarece erau acele parti mai curbate care nu se obtin usor.

Pentru ca amfiteatrul in aer liber sa se poata realiza, studentii au mai avutnevoie pe langa cei 10.000 de euro atrasi de ei, cu care s-a realizat mobilierul urban, de o investitie de peste 25.000 de euro . Primaria Municipiului Iasi a recompensat la randul ei initiativa studentilor amenajand integral tot parcul cu gazon.

ing. Bogdan Budeanu- director Campus “Tudor Vladimirescu” Iasi

O viziune foarte tinereasca si moderna. Le-am spus ca din partea universitatii vor primi o finantare daca vor castiga cometitia.

Este un spatiu in aer liber, un amfiteatru atipic. Dupa terminarea pandemiei ne dorim sa facem seri tematice.

In viitor se doreste ca in campus sa fie creat un adevarat amfiteaatru in aer liber. Acesta este al doilea proiect de revitalizare urbana a spatiilor verzi din campus initiat cu entuziasm de studenti si desfasurat in colaborare cu Directia Servicii Studentesti. In noiembrie 2017, in zona a doua camine a fost amenajata o zona verde de recreere creata de catre studenti pentru colegii lor.