Strigatul de disperare al unui fotbalist ucrainean

Strigat de disperare al unui fotbalist ucrainean de la Poli Iasi dupa dezastrul din tara lui. Sotia i-a ramas blocata in Ucraina pentru ca nu a reusit sa isi schimbe pasaportul cu numele sotului, dupa casatoria din vara. Tanarul jucator este speriat si pentru viata rudelor care au ales sa ramana acasa, dar si pentru cea a cetatenilor care stau inca in bataia focurilor de arma.

Mikhailo Plokhotniuc  in varsta de 22 de ani a ajuns la Poli Iasi in luna  ianuarie a acestui an. Ucraineanul se simte in siguranta in Romania dar este  ingrijorat pentru familia lui care a ramas in tara din cauza Legii Martiale impusa de autoritati.

„În Ucraina este o situație dificilă. Am vorbit cu familia mea, cu prietenii mei, le este frică de ceea ce se întâmplă.

Eu sper ca soția mea să vină în curând la Iași. A avut probleme cu documentele.Acum a schimbat pașaportul, cu numele meu de familie.”, a declarat fotbalistul Mikhailo Plokhotniuc- jucator Liga 2 Poli Iasi

Familia lui se afla in Odessa. El a vorbit si despre numeroasele probleme din tara natala. Sunt cozi lungi la benzinarii iar produsele se gasesc greu.

„Am avut un mare semn de intrebare, de ce a lasat prima Liga din Ucraina si a venit in Liga a doua din Romania. Mi-a explicat ca juca, dar nu constant si a vazut ca Romania este o piata buna de promovare. Eu i-am zis, sigur asta sau ai fugit de razboi? A fost ca o gluma, dar uite ca a devenit realitate. Are nevoie de suportul nostru. N-as vrea sa trec prin momentele pe care le traieste acum.”, a completat Costel Enache – antrenor Poli Iasi

Mykhaylo Plokhotnyuk este evaluat la 200 de mii de euro, potrivit specialistilor de la Transfermarkt.