Strigăt de ajutor din partea unei bătrâne din România: „S-au scumpit toate. Să mor mai repede, să nu ne mai chinuim”

În videoclip, femeia exprimă durerea și neajunsurile trăite în prezent, în contrast cu vremurile trecute.

„Ne-am descurcat, să știți, pe timpul lui Ceaușescu, așa încet-încet. Acum nu mai putem. E greu, mamă, s-au scumpit toate”, mărturisește ea cu voce tremurândă.

Întrebată cum se va descurca până la sfârșitul lunii, răspunsul ei plin de amărăciune și a sensibilizat o țară întreagă: „Eu știu…? Ei tot zic la toamnă, că ne dă, că ne face. Toată ziua se ceartă!”. Cu un ton de tristețe și neputință, adaugă: „Să mor dr*cu mai repede, ca să nu ne mai chinuim așa. Am un băiat de 52 de ani, vai de noi..”

Strigăt de ajutor din partea unei bătrâne din România: „S-au scumpit toate. Să mor mai repede, să nu ne mai chinuim”

Reacțiile nu au întârziat să apară din partea internauților, care au simțit durerea și frustrarea acestei femei. Mesajele de solidaritate și indignare au inundat rețelele de socializare, iar mulți au exprimat compasiune și empatie pentru situația dificilă în care se află mulți bătrâni din țară.

„Femeia asta m-a făcut să plâng. Asta ne va aștepta pe toți”, a scris un internaut. 

„Cu ei s-a ridicat România și acum își bat joc de bătrânețile lor….”, a mai adăugat cineva.

„Mai bine am face să-i luăm de mână când o să fie votarea și îi punem să voteze ce trebuie!”, propune o persoană.

Unii au adus în discuție responsabilitatea politicilor guvernamentale și au exprimat dezamăgirea față de promisiunile nerealizate.

„În starea asta ne-a adus PSD-ul în toți anii ăștia”, mai scrie cineva.

„Când Iliescu le dădea ulei îl votau, îmi pare rău dar ei ne-au distrus cu uleiul și zaharul din 4 în 4 ani cine dădea uleiul ăla câștiga….”, scrie altă persoană.

Aproximativ un milion de români au pensii mai mici de 3.000 de lei

În acest context, propunerea ministrului Nicolae Ciucă de a crește pragul de scutire de impozit pentru pensiile cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei a stârnit interesul publicului. Această inițiativă ar urma să ofere un suport financiar semnificativ pentru aproximativ un milion de pensionari, însă mulți rămân sceptici în privința realității implementării acestei măsuri și a altor promisiuni făcute de autorități.

În timp ce guvernul caută soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor, tensiunile și nemulțumirile sociale continuă să crească, reflectând nevoia urgentă de acțiuni concrete și eficiente pentru a îmbunătăți calitatea vieții în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *