Stresul post-pandemic, tratat prin masaj

services-deep-tissue-massage-1210x423

Restricțiile pandemiei s-au relaxat treptat, dar ieșenii resimt stresul din ultimul an. Mulți dintre ei încă mai poartă mască de protecție și evita cu precădere locurile aglomerate, cu gândul de a nu se infecta. Unii se refugiază în saloanele de masaj pentru a detensiona mușchii, iar alții preferă plimbările în natură tocmai în ideea de se relaxa. 

Teama de virus a fost cea mai întâlnită afecțiune din ultimul an. Măsurile, deși multe dintre ele nu mai sunt obligatorii, sunt păstrate cu sfințenie de locuitorii din Iași. 

„Serviciul, copil mic acasă și faptul că voiau să le dau ce este mai bun. În pandemie, când copilul este acasă este perfect. Ieșeam la plimbare, ieșeam prin spații cât mai ferite așa eventual pe unde nu existau blocuri și ne plimbam, devenise chiar o necesitate”. 

Foarte mult m-a stresat, eu eram în Italia, m-a stresat. Nu mă duceam nicăieri, nu ieșeam. Atât cât mă duceam să cumpăr de mâncare și mă reîntorceam în casă”.

Pentru a scăpa de stres, unii au apelat la diferite soluții terapeutice, printre care și terapia cu hidromasaj uscat. Aceasta tehnică, spune Nicoleta Donac, a ajutat-o să se relaxeze, metoda fiind una inedită întrucât nu trebuie să renunțe la haine sau să facă duș imediat ce se ridică de pe patul de masaj.

Nicoleta Donac – client: „Am ales această metodă pentru a mă relaxa. Vii aici, nu trebuie să te mai dezbraci. Pur și simplu, te așezi pe acest pat de masaj și îți oferă relaxare pe întreaga zi. Pe lângă, oferă și această muzică de relaxare care te duce într-o altă lume”.

„Acest accesoriu poziționat în zona umerilor, a capului și care transforma această experiență în una holistica răsfățându-ne toate simțurile într-un timp foarte scurt, cu lumina care activează colagenul”.

Hidromasajul uscat este recomandat indiferent de vârstă sau afecțiuni, dar cererile pentru astfel de servicii au crescut considerabil odată cu pandemia de coronavirus. 

Cristian Mihalache – proprietar aparat: „Beneficiile acestui aparat sunt atât din perspectiva pacientului, și bineînțeles că a fost creat pentru bucuria sa, relaxare și prevenire, dar aduce nenumărate beneficii și celor care implementează acest dispozitiv în facilitățile lor. Cum ar fi, centre de recuperare, de kinetoterapie, spa, hoteluri”.

Mecanismul este bazat pe forța apei. Două jeturi puternice masează puternic fiecare zonă a corpului și se fixează acolo unde mușchii sunt mai încordați.