Strazi inchise si masuri de precautie pe strazile Iasului

Mihai_Chirica

Raliul Iasului incepe miercuri iar mai multe strazi vor fi inchise traficului rutier. Vineri, circulatia va fi oprita pe str. Pacurari, str. Anastasie Fatu,  str. Gh. Lascăr, str. Râpa Galbenă, str. Gării, iar parcarea de pe bd. Independentei va fi inchisa intre orele 7-24. Pasajul de la Fundaţie va fi închis de joi şi până sambata intre orele 8 seara si 6 dimineata.

Si editia din acest an a Raliului Iasului se anunta a fi una spectaculoasa. Ramasi fara sponsorul principal, organizatorii au apelat la ajutorul Primariei Iasi. La fel ca si in precedentele editii, chletuielile legate de organizare ajung la aproape 160.000 lei.

„O competitie care a pus Iasul pe harta autobilismului in Romania si in Europa, cu o proba super speciala care de fiecare data a creat cea mai frumoasa imagine in sport si anul acesta, vineri seara in zona dintre Rapa Galbena si bld. Independentei, prin pasajul Eminescu va fi aceasta proba. Dorinta mea cea mai mare este ca bunul Dumnezeu sa ii duca pe toti intregi acasa, cu masinile lor, cu echipajele lor, pentru ca sportul trebuie sa insemne doar frumusete nu si suferinta dar asta depinde si de noi, dar in cea mai mare parte de ei”, a declarat Mihai Chirica, primar Iasi.

Managerul evenimentului isi doreste ca siguranta sa fie pe primul loc, astfel ii sfatuieste pe toti spectatorii sa fie prudenti sa si patreze distanta fata de masini.

„Rugam din tot sufletul, publicul sa respecte instructiunile noastre, a fortelor de ordine inclusive a voluntarilor care sunt train-uiti pentru asa ceva. Sa evite zonele periculoase, masina care se dezintegreaza sau are problem tehnice este total imprevizibila si daca se intampla un asemenea eveniment sa-si ia primele masuri, sa se ascunda, in spatele unor copaci sau  si ca si particularitate a etapelor de macadam, zboara pietre. Deci, dupa trecerea masinii poate sa te loveasca o piatra”, a declarat Dan Codreanu, manager Raliu Iasi.

Pasionatii de raliu sunt asteptati sa ia parte la un eveniment de neuitat. In jur de 70 de masini vor concura iar cat despre saritori, vor ramane la fel de spectaculoase  dar periculoase.