Stoican il invinge in sfarsit pe Hagi iar Iasul urca pe loc de play off

iasul

Victorie mare pentru Poli Iasi, cu doua etape inainte de finalul sezonului regulat. Trupa din Copou s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Viitorul, dupa un penalty transformat de Garros.

Prima repriza a fost anosta, fara faze de poarta. Prima actiune mai importanta a meciului s-a consemnat in minutul 22 cand Qaka a driblat doi adversari dar sutul sau a fost deviat in corner.

Frasinescu a avut si el o situatie buna de a marca dar executia din drop a trecut peste poarta. Gazdele au ramas in 10 oameni dupa ce a primit doua cartonase galbene in 3 minute.

In ciuda avantajului numeric, Iasul nu a pus mari probleme lui Cojocaru. Intrat in locul lui Qaka, Semedo a primit usor doua galbene fiind eliminat. Ianis Hagi putea deschide scorul in minutul 76 dar sutul sau a lovit bara.

In minutul 84, dupa o incursiune a lui Sin, mingea a ajuns la Platini care a fost agatat in careu de Cojocaru. Garros a transformat penalty-ul iar Iasul bifeaza 3 puncte mari. Poli a urcat pe locul 6 in clasament dar se pregateste de venirea campioanei in Copou. Qaka, Flores si Semedo nu vor evolua, ei fiind suspendati pentru urmatoarea partida.

FC Viitorul: Cojocaru – Mladen, Țîru, Ghiță, De Nooijer – Houri (82 Calcan), T. Băluță, Casap (56 Achim) – Vînă, Drăguș, I. Hagi

Poli Iași: Mino – Bosoi (46 Platini), Gardoș, Frăsinescu, Sin – Qaka (43 Semedo), Mihalache – Al. Zaharia, Flores, Burlacu (79 P. Petre) – Garros