Știri sportive Regionale | 16 august 2022

TeleM Sport

Sportivii nimanui, abandonati in aeroport

Nici un oficial de la Ministerul Sportului nu a fost prezent astazi la Aeroportul Otopeni sa intampine delegatia Romaniei care a adus 5 medalii de aur si 3 de bronz la Campionatele Europene din Munchen. Acest gest a provocat nemultumirea sportivilor care au oferit declaratii acide la adresa oficialilor. Simona Radis, campioana europeana la dublu rame si in barca de 8+1 le-a transmis vacanta placuta oficialilor din minister. De asemenea, Madalina Beres, medaliată cu aur la 8+1 feminin şi cu bronz la patru rame feminin spera ca macar dupa Campionatele Mondiale sa fie bagati in seama de cei din minister.

Politehnica Iasi debuteaza in play out-ul Superligii de Rugby

Sambata se reia Superliga de rugby iar Politehnica Iasi va debuta in play out-ul competitiei cu un meci pe teren propriu in compania celor de la Navodari. In pauza competitionala, iesenii s-au pregatit o saptamana intr-un cantonament la Vatra Dornei si au disputat un amical de gala in companie celor de la Dinamo. Antrenorul Cosmin Ratiu sustine ca echipa s-a intarit fata de prima parte a sezonului prin aducerea a trei rugbisti in linia I: Vlad Badalicescu, Ruslan Dorogan si Marius Tei, ultimul provenind de la echipa din Barlad. In play out, Politehnica are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele 3 locuri. Meciul de debut cu Navodari este programat sambata, de la ora 11.00 pe stadionul Tepro.

Daniel Pancu este noul selectioner al Romaniei Under 20

Ieseanul Daniel Pancu a fost numit selectioner al nationalei Romaniei Under 20. Pancu va conduce echipa reprezentativă la acest nivel de vârsă doar în meciuri amicale, iar obiectivul său este pregătirea fotbaliştilor pentru nivelul de vârstă superior. De anul viitor, Daniel Pancu va face parte din staff-ul noului selectioner de la nationala de tineret, Emil Sandoi pentru a participa la constructie echipei pentru turneul final din vara urmatoare. Pancu sustine ca dupa despartirea de Poli Iasi a primit mai multe oferte pe care le-a refuzat.