Știință și emoție

foto_carte

Lectura, o formă de fericire

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi, a gazduit astazi Concursul National de Nutritie Animala, cu participare internationala si care se afla la editia a V a.

La deschiderea oficială au fost prezenti Prof. Univ. Dr. Vasile Vîntu, rectorul USAMV Iași, Prof. dr. Stepan Melnychuk, rectorul Universității Naționale din Cernăuți ,Prof. Univ. Valerian Balan dar si partenerii sponsori.

Este una dintre cele mai importante competiții din România, specializată pe teme de nutriție și alimentație a animalelor de fermă, fiind destinată studenților de la facultățile de Zootehnie și Medicină Veterinară din țară și din străinătate.

Concursul este organizat pentru studentii din centrele universitare de profil din tara, care participa cu cate 20 de studenti. Centrele de profil din Targoviste, Sibiu si Oradea au trimis pentru prima oara studenti la concurs.

Concursul Național de Nutriție Animală din acest an este organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași , în parteneriat cu firma BIOMIN Romania, sub egida Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șisești” și a Societății Române de Zootehnie.

Concursul Național de Nutriție Animală 2018 si-a desemnat castigatorii. Premiul cel mare i-a revenit, ca si anul trecut, lui Matei Andrei Cristian de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi.