Stelian Ion: „Florin Cîţu este activ în bătălia împotriva regulilor democraţiei”

stelian-ion-1-1070x600

Stelian Ion, fostul Ministru al Justiției, a afirmat că Florin Cîţu, prin încercarea de a bloca moțiunea de cenzură, atacă democrația. Acesta l-a mai acuzat pe premier că nu a făcut nimic să apere desființarea Secției speciale.

Stelian Ion: „Premierul Florin Cîţu este foarte activ în bătălia împotriva regulilor democraţiei, încercând să blocheze o moţiune de cenzură. Astăzi, Florin Cîţu a sesizat Curtea Constituţională pentru un presupus conflict între Parlament şi Guvern. Când a fost să apere un act adoptat de Guvern, pe care şi l-a însuşit iniţial, şi anume proiectul de desfiinţare a SIIJ, Florin Cîţu a stat cuminte în banca lui, nu a făcut nimic să apere şi să impună decizia Guvernului în faţa UDMR şi nici măcar nu le-a cerut parlamentarilor PNL din «echipa câştigătoare» să susţină desfiinţarea SIIJ.”

Executivul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR.

sursă: g4media