Ștefan Mandachi, în scaun cu rotile. Lupta pentru autostradă continuă!

Stefan_Mandachi

Omul de afaceri sucevean care a construit primul metru de autostradă din Moldova îşi continuă campania . Stefan Mandachi a adunat mai multe victime ale accidentelor rutiere de la noi, oameni imobilizati in scaune cu rotile, si , impreuna , au cerut Guvernului să deschidă rapid şantiere de autostrăzi.

România e țara cu cele mai multe victime ale accidentelor din Europa. Iar Judetul Suceava ocupa locul I între județele din România, asa si-a inceput Stefan Mandachi discursul. Omul de afaceri susţine că lipsa infrastructurii poarta vina pentru numărul extrem de mare de accidente rutiere. Demersul de a strange laolalta oameni cu povesti rutiere dramatice, a fost tocmai pentru a trage inca un semnal de alarma: Romania vrea autostrazi!

„Am 21 ani si in urma cu aproape 3 ani, mai exact pe data de 12 iunie, am fost implicate intr-un groaznic accident de masina care m-a lasat paralizata de la brau in jos. Am trecut peste luni de groaza, am stat luni intregi intinsa pe paturile de spital cu fata in sus  deoarece nu puteam sa ma misc. Prima data dupa cateva saptamani, cand am fost transferata la Clinica de Recuperare din Iasi, m-am ridicat singura la marginea patului si am realizat ca nu pot sa stau singura nici in sezut. Trebuia sa fiu sustinuta de doua persoane de o parte si de cealalta deoarece cadeam pur si simplu.”, a declarat Ioana – victima accident rutier.

Alaturi de noi mai sunt oameni care au acordat interviuri si prin actele lor mici de curaj au contaminat si pe altii. Este vorba despre doamna si domnul Petrut. Ei au avut 9 copii iar patru dintre ei au murit intr-un accident rutier care s-a desfasurat realmente absurd.”, a completat  Ștefan Mandachi.

Evenimentul a avut loc ieri,  la primul metru de autostradă din Moldova. Ștefan Mandachi a anuntatcă intenționează să sprijine asociațiile care militează pentru infrastructură, în intenția acestora de a da în judecată guvernul, pe care îl consideră responsabil de accidentele care se petrec pe drumurile proaste ale României.