Ștefan Mandachi cere autostradă după tragedia de pe Drumul Morții. „În Moldova este un petec de centură ocolitoare lângă Bacău, în rest, niciun milimetru de autostradă”

stefan mandachi

foto: Adevărul

Ștefan Mandachi cere autostradă după accidentul grav care a avut loc ieri, în Filipești, județul Bacău, în care o familie a murit.

Acesta atrage atenția asupra urmărilor grave ale drumurilor proaste din țară, și, nu pentru prima data, subliniează că accidentele pot fi evitate dacă în România ar fi autostăzi ca-n celelalte țări europene.

„Un tânăr de 23 de ani a murit pe loc, împreună de cei doi copilași ai săi, unul de 3 ani și altul de 2 luni, într-un accident rutier fatal de pe Drumul Morții, de lângă Bacău, la FIlipești. O familie întreagă în sicrie, ferească Dumnezeu, n-aș vrea să îmi imaginez ce uragan de suferință a lăsat în urmă, în ce hal de jale o fi soția sa, dar mai ales mama… Au decedat pe loc, toți o dată, acolo unde-ar fi trebuit să fie o autostradă!!! Simplu ca bună ziua: O.A.U.T.O.S.T.R.A.D.Ă! Șoferul a fost vinovat, dar întrebarea e: de ce suntem obligați să intrăm prin sate și comune când ar fi trebuit, de fapt, să fim pe un drum civilizat, european, în anul 2022? Ca-n Olanda, Italia, Elveția, Serbia, Bulgaria chiar… Omul a murit strivit, copilașii nevinovați, la fel… Nenorocire mare pe familie… Știi a cui e vina, de fapt? Vina e a noastră, a tuturor, a poporului român: pentru că de 32 de ani n-am putut să punem presiune reală pe autorități să facă naibii o autostradă! Moldova este singura regiune istorică fără nicio autostradă. De la București la Suceava și de la Suceava la Cluj, mergi pe poteci. Oameni buni, nimic! Oricare dintre noi am fi putut fi în locul șoferului. E clar ca lumina zilei, că n-ai nicio șansă dacă te bușește un tir venind din sens opus. E ca un bloc pe roți! Eu am trecut marți exact prin acel loc, pe aceeași șosea. Și am trecut de sute de ori pe ruta București – Bacău – Suceava! Ați văzut vreun șantier început? Muncitori la autostrăzi? NIMIC! Vraiște! Harababură! Ceartă! Scandal! Atât.”, a transmis Ștefan Mandache pe Facebook.

„Totodată, Ștefan Madachi menționează și situația jalnică a drumurilor din Nord-Estul României, el fiind martorul a două accidente mortale.

„În Moldova este un petec de centură ocolitoare lângă Bacău, în rest, niciun milimetru de autostradă! Cât pot să rabde românii?Personal am asistat la două morți live, în direct. În 2014 la Urziceni și în 2019 la Suceava. La Urziceni am acordat primul ajutor, dar omul a murit în mâinile mele. În cei peste 1 mil de km pe care i-am parcurs prin România, am văzut multe cadavre. ÎNTREBARE RETORICĂ: Oare câți oameni ar fi supraviețuit dacă am fi avut autostrăzi?”, a adăugat acesta.