Statul ar putea plăti câte 3.000 de lei proprietarilor de maşini mai vechi de 15 ani

La nivelul Ministerului Mediului se lucrează la introducerea unei noi metode de a îndepărta cele 250.000 de mașini vechi de pe străzi, promise de Guvern către UE prin PNRR, prin introducerea unui nou program de susținere a acestui demers. Astfel, cetățenii proprietari de mașini mai vechi de 15 ani, le pot valorifica fără să fie obligați să cumpere o mașină nouă.

Practic, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în parteneriat cu autoritățile locale, vor plăti pentru trimiterea la fier vechi a acestor mașini prin intermediul unui program complementar Rabla, o sumă de bani, care poate fi folosită după cum vrea proprietarul rablei predate. De altfel, aparent, singura condiție e să fii proprietar al unei mașini mai vechi de 15 ani, pe care vrei să o valorifici.

Suma recomandată de AFM este de 3.000 de lei, dar suma poate fi mai mare sau mai mică în funcție de posibilitățile admninistrațiilor locale. AFM și Ministerul Mediului lucrează încă la definitivarea acestui program, care va fi prezentat zilele viitoare.

Sursa: Economedia

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!