Staţiunea montană din România care depăşeşte Inssbruck şi Chamonix în topul Booking. Pe listă se mai află un oraş de pe Valea Prahovei

Un oraș montan din România este foarte apreciat de turiștii de peste hotare. Este vorba de Brașov, care, potrivit unui studiu al renumitului site Booking.com, depășește chiar și stațiunea austriacă Innsbruck sau celebra Chamonix Mont Blanc din Franța.

Cea mai apreciată staţiune din România, dincolo de centrul istoric și zona Tâmpa, Brașovul se laudă cu zone montane ușor accesibile și foarte frumoase. Există trasee care pot fi făcute la pas, cu rucsacul în spate, cu bicicleta, dar și rute de zbor cu parapanta, pentru cei amatori de sporturi extreme.

Clasamentul este dominat de Polonia, cu două destinații populare, Zakopane și Karpacz. Pe locurile trei și patru sunt Bled din Slovenia și orașul Brașov din România.

În același clasament se mai regăsește o destinație românească binecunoscută, Sinaia. Acest top a fost realizat pe baza voturilor exprimate de utilizatorii Booking.com, pe categoriile natură, plimbările în natură și zone montane.

Locul de poveste din România, cu cel mai pur aer din țara noastră, se află în localitatea Bilbor, din județul Harghita. Frumusețea locului este una de poveste, fiind supranumită “Împărăția bradului alb”.

„Dacă vrei să ajungi pe meleagurile de basm ale “Împărăției bradului alb”, părăsești asfaltul șoselei DN115 care vine din Câmpia transilvană spre Moldova și o apuci spre stânga prin pasul Mesteacănul, pe drumul județean pietruit 174 A care te poartă pe serpentine largi și molcome până în șeaua Răchitișului, de unde se poate admira depresiunea Bilborului”, scrie Vasile D. Stan în monografia Bilbor – oameni și locuri.

Practic, se ajunge în mijlocul Carpaților Orientali, acolo unde ar putea fi poarta dintre Ardeal și Bucovina, în nordul județului Harghita, aproape de granița cu Suceava, scrie presa locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *