Stații noi de reîncărcare pentru vehicule electrice în județul Iași

statii-reincarcare-vehicule-electrice-1280x720

Consiliul Județean Iași a depus proiectul „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în județul Iași” pentru finanțare în cadrul Programului Administraţiei Fondului pentru Mediu privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi.

Scopul proiectului este crearea unei infrastructuri destinate transportului electric pentru a stimula ieșenii să aleagă alternative de transport mai puțin poluante.

Proiectul prevede amplasarea a 14 stații de reîncărcare în 12 locații din județul Iași. Este vorba despre parcările unor instituții publice din subordinea Consiliului Județean Iași: Muzeul Național al Literaturii Române Iași din strada Vasile Alecsandri, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din strada Dr. Iosif Cihac, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă, Colegiul Tehnic Ion Holban, Centrul Expozițional Moldova, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din strada Vasile Lupu nr 57 A, Școala Gimnazială Specială Constantin Păunescu, Muzeul Vasile Pogor, Teatrul Luceafărul, Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii Sf. Maria, Spitalul Clinic de Urgenta Prof. Dr. N Oblu, Școala Gimnazială Specială Pașcani.

Valoarea totală a proiectului este de 9.900.348,46 lei, din care finanțarea solicitată de către Consiliul Județean Iași de la AFM ajunge la 3.932.047,59 lei.

”Avem peste 1 milion de locuitori în județ și peste 250 de mii de autovehicule. Din păcate, mare parte dintre ele generează foarte multă poluare, fiind sub categoria Euro 4, iar crearea unei infrastructuri verzi pentru transport este o necesitate. Doar așa vom putea stimula ieșenii să aleagă vehiculele electrice ca alternative de transport mai puțin poluante. Deciziile pe care le luăm astăzi pot face diferența pentru generațiile viitoare și vom continua să investim în proiectele de mediu, pe orice componentă, de la calitatea aerului, la managementul deșeurilor, la transportul ecologic, pentru a proteja planeta și pe noi înșine.”, a declarat președintele CJ Costel Alexe referitor la proiect.