Start – up Nation 2018, marele întarziat al anului

foto_euro

Anuntat cu surle si trambite inca din mai, Programul Start-up Nation abia a intrat in dezbatere publica luna aceasta, urmand ca startul inscrierilor sa fie posibil pe 19 sau 26 noiembrie 2018, dupa promisiunile autoritatilor centrale. Anul acesta sunt excluse de la finantare firmele care au drept asociati persoane care au avut calitatea de asociat unic sau administrator la societati care au fost declarate in stare de insolventa sau faliment.

In programul de anul acesta, la solicitarea beneficiarilor se va putea acorda un avans de 30% din intreaga suma pentru care se solicita finantare. Suma totala care se acorda spre finantare este de pana la 44.000 de euro (200.000 lei).

Proiectele cu activitati de software vor fi si anul acesta favorite la punctaj, cum s-a intamplat anul trecut. Avantajate de noile criterii vor fi afacerile din productie si industrii creative iar comertul ramane , in continuare, fara sanse de a accesa programul.

Se poate solicita finantare pentru: echipamente tehnologice, IT, achizitionarea unor spatii de lucru, productie sau prestari servicii, mobilier, birotica.
Sunt finantate in cadrul programului cheltuielile cu salariile angajatilor, utilitati, servicii de contabilitate, chirii – dar nu mai mult de 30% din suma totala solicitata
Mai sunt eligibile cheltuielile pentru realizarea unei pagini web sau a consultantei pentru intocmirea dosarului de finantare – fiecare in limita sumei 8000 de lei.