Start oficial in Raliul Moldovei Bacău

raliu bacau

Editia cu numarul noua a Raliului Moldovei Bacău 2019 a intrat pe ultima sută de metri astăzi, odată cu desfasurarea conferintei de presă premergatoare competitiei. Cea de-a treia etapă a Campionatului National de Raliuri Dunlop a sezonului 2019 este compusă din 13 probe, impartite de-a lungul a două zile si masoară 106,23 km de speciale din totalul celor 392,57 km ai raliului.

“Iata-ne in cel de-al nouălea an al acestui raliu si tin sa le multumesc tuturor administratiilor, respectiv Consiliului Judetean Bacău, Primaria Moinesti, Primaria Onesti si Primaria Zemes pentru sprijinul neconditionat acordat in organizarea acestui eveniment. Deja ne gandim cu totii la editia aniversară de 10 ani unde promitem să venim cu elemente noi. Alături de Federatia Romană de Automobilism Sportiv am decis ca editia din acest an a raliului sa fie una mai compactă, cu un numar redus de kilometri de probă specială si cu shakedown-ul programat in ziua de vineri. In ciuda vremii capricioase cu multe precipitatii, am reusit alături de companiile Petrom si Mazarin Energy să reparam drumurile si să aducem aproape de perfectiune suprafetele de concurs. Tin să multumesc si Regiei Nationale a Pădurilor Bacău pentru importantul aport adus in aceste demersuri. Nivelul de seriozitate afisat in fiecare an a determinat compania Dedeman sa ne fie alături si la aceasta editie, mai ales ca este o companie care pune acent foarte mare pe imagine si evenimentele cu care se asociază, iar acest lucru ne dovedeste ca lucrurile pe care le facem sunt corecte. Tin sa multumesc pentru acest lucru echipei organizatorice, care imi dă totodata si posibilitatea să mă concentrez in zilele cursei pe pilotaj, in cea mai mare masură, mai ales ca in acest an voi pilota o masina de top.” declara Adrian Raspopa, presedintele ACS Rally Spirit, organizatorul Raliului Moldovei Bacau.

 “Raliul Moldovei Bacau este un eveniment cu statut de competitie internatională, benefic pentru promovarea turismului in zona noastră. Judetul nostru este gazda unui eveniment care aduce un plus de valoare intregii regiuni si consider ca este un bun instrument de promovare a atractiilor locale. Ne bucură acest parteneriat de durată si deja ne pregatim pentru cea de-a 10-a editie.” declara Presedintele Consiliului Judetean Bacau,  dl. Sorin Brașoveanu.

 Pentru editia din 2019 a Raliului Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile startul festiv, parcul inchis si festivitatea de premiere au fost concentrate in fata Prefecturii Bacau.

“Este cel de-al nouălea an in care Municipiul Moinesti este prezent consecutiv alături de Raliul Moldovei Bacău. Acest raliu face parte din calendarul evenimentelor Municipiului Moinesti, lunar avand loc cate un eveniment. Alături de reprezentantii Consiliului Judetean Bacău si reprezentantilor celorlalte primării, reusim să punem la dispozitia concurentilor trasee frumoase. De aceea multumim tuturor reprezentantilor administratiilor pentru suportul oferit, fără de care acest eveniment nu ar putea avea loc in orasul nostru.” spunea Primarul Municiupiului Moinesti, dl. Valentin Vieru.

Cu ocazia aniversarii celor nouă ani, Raliul Moldovei Bacău propune un maraton de 10 ore de transmisie live de pe probele speciale.

“Suntem bucurosi ca SuperSpeciala se va desfasura in centul orasului Onesti. Ne bucurăm si de faptul ca putem sustine si financiar acest proiect si imi doresc ca si in anii ce urmează să continuăm să sustinem acest proiect in motorsportul romanesc. Vreau totusi sa subliniez importanta atentiei pe care atat concurentii, cat si cei implicati indirect in acest eveniment, trebuie să o acorde faptului ca incepand cu data de 17 iunie vor intra in vigoare restrictii de circulatie pe podul peste Trotus, unde circulatia se va desfasura pe o singură bandă”, declara Primarul Municipiului Onesti, dl. Nicolae Gnatiuc.

Raliul Moldovei Bacău 2019 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul partenerului principal Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Sponsor principal: Dedeman Automobile.