Start digitalizarii procesului educațional

Corectarea digitală va fi introdusă în România pe toate palierele educaționale, respectiv la examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat, Definitivat și Titularizare.

Acest proces este un prim pas catre digitalizarea sistemului educational romanesc. Reprezentatii Ministerului Educatiei spun ca prin acest procedeu vor putea fi identificate lacunele din sistemul de invatamant si unde ar mai trebui profesorii sa insiste cu predarea.

Dincolo de usurarea procesului de corectare, digitalizarea are avantaje care tin de evaluarea in profunzime a nivelului de cunostinte al elevilor, indiferent ca vorbim de ciclul gimnazial sau de liceu.

Ligia Deca, Ministrul Educatiei: „Simularile au avut rolul de a pregati procesul de recapitulare si de consolidare in vederea de obtinere de bune rezultate. la evaluarile nationale. In functie de rezultate, acum avand si corectura digitala care ne permite sa stim exact care sunt sectiunile unde trebuie insistat, in procesul de predare vom putea sa avem planuri de consolidare anul viitor pentru a imbunatati rezultatele la Evaluarile Nationale„.

Procedeul de corectare digitala a lucrarilor va fi introdus pentru mai multe tipuri de examene.

Ligia Deca, Ministrul Educatiei: „Pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat dar si pentru examenele de Titularizare pentru cadrele didactice”.

Odata primite lucrarile elevilor, profesorii le vor scana intr-un program special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *