Start 2020. Iaşul merită mai mult!

foto_PNL

De aprope 30 ani, sub diferite nume şi forme, reprezentanţii PSD au fost la puterea locală în Iaşi. Au condus Primăria, au avut majorităţi în Consiliul Local Iaşi, au fost şi sunt deţinătorii puterii politice la nivelul Municipiului Iaşi.

Doar în ultimii 10 ani, aceşti reprezentanţi, că s-au numit Gheorghe Nichita sau Mihai Chirica, împreună cu ale lor majorităţi din Consiliul Local, au administrat bugete care au totalizat peste 1 miliard euro.

În ciuda accesului la putere aproape discreţionar şi resurse pe măsură, legatarii testamentari ai fostului PCR s-au dovedit incapabili să le folosească pentru binele comunităţii.

Iaşul s-a dezvoltat economic în ciuda piedicilor puse de administraţia locală, nu datorită ei. Au făcut diferenţa poziţia sa privilegiată în raport cu celelalte oraşe din Regiunea de Nord- Est, statutului său de centru universitar şi medical.

Oraşul a rămas “restanţier” la marile probleme edilitare care ţin tocmai de o administraţie locală modernă şi eficientă: noi proiecte de infrastructură adaptate la dezvoltarea demografică a oraşului, inclusiv alternative la transportul motorizat, şoseaua de centură ocolitoare a Municipiului, plan urbanistic general modern, spaţii verzi, un climat de oraş incluziv şi prietenos, măsuri de transparentizare a activităţii

Primăriei, investiţii majore în dotarea şcolilor cu infrastructură tehnologică modernă, o sală Polivalentă la Iaşi sau un nou stadion.
Iaşul o poate lua pe calea dezvoltării sustenabile dacă actualul sistem care parazitează Primăria Municipiului Iaşi va fi schimbat, iar în locul său ieşenii vor avea alternativa unei guvernanţe locale bazată pe competenţă, cinste, viziune şi curaj.

În 2020, la alegerile locale, forţele anti-PSD au datoria morală faţă de ieşeni să le ofere acestora o alternativă serioasă, temeinică, care să pună stop corupţiei şi incompetenţei din Primăria Iaşi. Alegerile într-un singur tur obligă forţele politice responsabile să întocmească un
program comun, pentru un Iaşi european.

Războiul din Consiliul Local, în fond un război între două găşti din PSD la fel de toxice, arată că acest partid este incapabil să se preocupe de problemele adevărate ale comunităţii.

Colaborarea instituţională la nivelul Primăriei şi Consiliului Judeţean este blocată, iar interesul public este subordonat orgoliilor personale.
Soluţia durabilă este schimbarea acestui sistem cangrenat cu o administraţie proaspătă, energică, vizionară, care să pună în centrul politicilor sale cetăţeanul, nu interesele de grup sau de partid.