Starea de sănătate a bărbatului diagnosticat cu malarie se îmbunătățește

Spitalul de Boli Infecțioase

Bărbatul de 41 de ani, diagnosticat cu malarie și internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași se simte mai bine.
„Pacientul confirmat cu malarie în cursul zilei de vineri nu mai face febră.
Bărbatul se află sub tratament specific și este în continuare sub atenta supraveghere a medicului curant și a întregii echipe medicale care îl îngrijește. I se recoltează constant probe pentru analize pentru a preveni orice risc de agravare a bolii.
Malaria este o boală infecțioasă cu o evoluție imprevizibilă, care poate decompensa starea de sănătate a persoanei infectate. Sperăm într-o evoluție favorabilă a pacientului nostru”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Bărbatul a revenit din Camerun la sfârșitul lunii iulie. A prezentat simptome asemănătoare unei viroze respiratorii și s-a adresat medicului de familie care i-a prescris tratament simptomatic. Pentru că starea de sănătate nu i s-a îmbunătățit după acest tratament, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Municipal Pașcani, unde de asemenea a fost supus unei scheme de tratament pe care l-a urmat în regim de spitalizare. Pe 18 august, bărbatul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a fost confirmat cu malarie.