Starea baiatului ranit in explozia de la Harlau este buna

explozie-3

Un băiețel de doi ani ranit in explozia de sambata din Harlau a ajuns la Spitalul de Copii Sf. Maria cu arsuri pe față. Din primele verificări, deflagrația s-a produs din cauza unei acumulări de gaze.

Explozia s-a produs în miezul zilei, când o femeie ar fi încercat să aprindă aragazul. În apartament mai era băiețelul ei de doi ani. După ce au auzit bubuitura, oamenii din bloc au ieșit speriați afară.

Băiețelul din apartamentul unde a avut loc explozia a fost tranportat cu un elicopter la Iași și internat la chirurgie plastică. Este ars pe față, iar starea lui este stabilă, spun medicii.

Sidonia Susanu – medic-șef Chirurgie Plastică Spitalul de Copii Iași: „Starea lui este foarte bună. A fost lasat in cursul zilei de astazi, leziunile de arsura sunt in curs de vindecare. Preconizăm că în aproximativ 7 zile, copilul va putea fi externat„.

Mama copilului a suferit și ea arsuri, la picioare, așa că a fost transportată la spitalul din Hârlău. Specialiștii de la Inspectoratul de Stat în Construcții fac acum expertize pentru a afla dacă structura blocului a fost afectată de explozie.