Starea actritei Draga Olteanu Matei este stabila

21FD70D2-5623-4DDB-BA9C-C202807A2D97

Actrita Draga Olteanu Matei sufera de mai multe afectiuni medicale dar ieri a fost transferata la Iasi, in stare grava dupa ce a suferit de o hemoragie digestiva. Aceasta a fost stabilizata dar ramane internata pe sectia de terapie intensiva.

Draga Olteanu Matei este internata in zona tampon a Clinicii de Terapie Intensiva. Conform protocolului, astazi actrita a efectuat testul Covid desi nu prezinta simptome de infectare.

„Pacienta a fost adusa in urgente de la Spitalul Piatra Neamt cu ambulanta in UPU a Spitalului Sf. Spiridon. A suferit o hemoragie digestiva superioara, cea mai probabila cauza fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta il are de mai multa vreme pentru o afectiune cardiovasculara. Este vorba de o pacienta cu boli cronice, boli cardiovasculare si endocrine. A fost preluata in urgenta, s-a inceput terapia si investigatiile diagnostice. Este acum in Clinica Anestezie si Terapie Intensiva Gastroenterologie. A fost tratata, sedata, investigata. Este stabilizata in acest moment si se fac eforturi ca starea ei sa devina una stabila in continuare. La inceput pacienta a comunicat cu echipa medicala a oferit date despre istoricul medical, apoi pentru investigatii si endoscopii a fost sedata si este sub terapie intensiva in continuare”, a precizat Diana Cimpoescu, coordonator UPU SMURD Iasi.