Stare de război în Israel: Hamas controlează 7 comunități din țară, după atacul cu 5000 de rachete/ Israelul ripostează cu zeci de avioane în Fâșia Gaza

În Israel a fost introdusă alerta de război după ce mii de rachete au fost lansate de luptătorii Hamas care trec granița cu parapanta, informează Sky News. Imagini filmate cu telefoane mobile arată, de asemenea, luptători Hamas care încearcă să ajungă în Israel pe mare cu ajutorul unor bărci mici, iar într-o evoluție extrem de neobișnuită, mai mulți luptători palestinieni par să fi trecut granița cu ajutorul parapantelor, ajungând în orașul Sderot, unde s-au auzit schimburi de focuri.

Ora 13:52 Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă, că aproximativ 800 de români, pelerini, sunt în prezent în Israel şi se caută varoante pentru ca aceştia să ajungă acasă în siguranţă, transmite News. Detalii, aici.

Ora 13:50 Ministrul palestinian al Sănătății, May Alkaila, a declarat stare de urgență în toate spitalele, a anunțat agenția de presă Wafa, transmite The Guardian. „Mai mulți palestinieni au fost uciși și mulți alții au fost răniți astăzi”, a scris Wafa.

Ora 13:45 Însărcinatul cu afaceri american în Israel, Stephanie Hallett, a scris pe rețelele de socializare că este „dezgustată de imaginile care vin din sudul Israelului cu civili morți și răniți de mâna teroriștilor din Gaza”, transmite The Gurdian. „Statele Unite sunt alături de Israel”, a spus ea.

Ora 13:28 Un consilier al liderului suprem al Iranului, Ali Khamenei, i-a felicitat sâmbătă pe luptătorii palestinieni pentru că au lansat cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, a relatat site-ul semioficial de ştiri ISNA, citează Reuters, transmite News.ro. „Îi felicităm pe luptătorii palestinieni”, a declarat Rahim Safavi, citat de acesta. „Vom fi alături de luptătorii palestinieni până la eliberarea Palestinei şi a Ierusalimului”.

Ora 13:15 545 de persoane au ajuns în spitalele israeliene, potrivit Ministerului Sănătății din această țară, transmite The Guardian. 

Ora 13:08 Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a mulţumit, sâmbătă, pentru mesajele de încurajare şi susţinere pe care le-a primit din România – de la cel mai âînalt nivel până la societate în general – precizând că valul de susţinere contează foarte mult în aceste momente, transmite News.ro.

  • ”Suntem foarte hotărâţi să ne apărăm”, a afirmat ambasadorul, precizând că turiştii trebuie să nu părăsească locurile în care sunt şi să se adăpostează. Întrebat despre posibilitatea deschiderii unui dialog cu atacatorii, ambasadorul a precizat că atacul a început de puţine ore, probabil va mai dura, iar Hamas nu sunt interesaţi de dialog, scopul lor fiind de a distruge statul Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *