Stare buna pentru cadrele medicale si pacientii de la Neuro

Cadrele medicale si pacientii de la Spitalul de Neurochirurgie depistati pozitiv cu Covid au o stare buna, fara sa ridice probleme medicilor. De la debutul focarului nu a mai fost depistat pozitiv nici o persoana. Unitatea medicala deocamdata preia doar cazurile grave dar regandeste deschiderea ambulatoriului.

Focarul de la Spitalul de Neurochirurgie a fost izolat de mai bine de o saptamana. Cele 16 cadre medicale infectate sunt internate in Spitalul de Boli Infectioase si Spitalul CFR.

Marius Dabija – Director Medical Spitalul de Neurochirurgie:Suntem preocupati de colegii nostri si tinem legatura cu cei aflati in supraveghere in serviciile de boli infectioase. Ei sunt asimptomatici, nu au probleme legate de infectia cu Covid iar starea pacientilor care au fost infectati cu Covid in spital nu este afectata de aceasta infectie, nu sunt leziuni respiratorii moderate sau severe care sa le afecteze starea generala. Ei sunt intr-o stare buna, isi fac perioada de tratament in contextual pozitivarii lor„.

Momentan, unitatea medicala preia doar cazurile grave. Zilele trecute, un pacient din Oradea a fost operat la Iasi, datorita complexitatii bolii sale. Conducerea spitalului a refacut circuitele tinand cont de focar izbucnit in urma cu aproape 2 saptamani in urma.

Marius Dabija – Director Medical Spitalul de Neurochirurgie:Cazurile de supraspecialitate legate de tumori, patologia vasculara, de fracturile complexe de coloana au fost rezolvate in continuare si in conditii de siguranta. Toata preocuparea noastra este de executarea actului medical in conditii de siguranta pentru pacient. In fiecare zi gandim, adaptam circuite. Asa a fost sa fie, spitalul era foarte bine pregatit din toate punctele de vedere, era un spital modern. A fost usor de adaptat pentru rezolvarea situatiilor cele mai dificile din perioada aceasta a pandemiei. Noi am putut sa asiguram un support pentru colegii nostril de la Spitalul de Boli Infectioase si de la Pneumo pentru pacientii gravi dar asta s-a facut cu anumite costuri. Au trebuit readaptate circuitele, readaptat personalul, activitatea medicala”.

In curand se va redeschide ambulatoriul de la Spitalul de Neurochirurgie. Pacientii vor fi consulati doar pe baza de programare si in conditii de siguranta pentru a se limita raspandirea coronavirusului.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!