Stagiunea de vara la Opera Nationala Iasi, spre final

opera

Stagiunea de vara a Operei Nationale Romane Iasi se apropie de final. Urmeaza alte 2 spectacole cu care se va incheia editia din acest an. 17 spectacole s-au sustinut timp de 2 luni, in aer liber.

Beatrice Rancea, manager Opera Nationala Iasi

Doua luni in aceasta stagiune estivala am avut 17 reprezentatii si vom avea o seara a compozitorilor rusi iar spectacolul se termina cu un eveniment in parteneriat cu primaria Iasului, 30 de ani de activitate ai celebrei mezzosoprane, cu o cariera internationala remarcabila Ruxandra Donose, va sarbatori cei 30 de ani de activitate scenic, alaturi de noi.

Managerul Operei Nationale Iasi, Beatrice Rancea spera ca urmatoare stagiune, din octombrie sa poata fi desfasurata in sala de spectacole.

Beatrice Rancea, manager Opera Nationala Iasi

Urmeaza sa vedem daca din luna octombrie vom putea redeschide stagiunea asa cum o deschideam de fiecare data, in interior, pastrand normele care ne-au venit o parte din ele pentru aceste spectacole, in sali, dar nu stiu, pentru ca asta spun, de la o zi la alta, speram sa nu avem surprize.

Cred ca in noiembrie, decembrie vom reveni in forta la o normalitate si vom juca toate spectacolele noastre in fata unei sali pline, cum am fost de obicei obisnuiti.

Rancea a mai precizat ca Opera Ieseana a avut si spectacole pe care le-au sustinut online, insa atmosfera si incantarea spectatorilor a fost cu totul alta la evenimentele petrecute in aer liber. Spectacolul cel mai preferat de publicul iesean a fost Carmina Burana.