Stadiul lucrarilor pe drumurile nationale din judetul Iasi

drumuri

In acest moment, pe rețeaua de drumuri nationale sunt deschise mai multe șantiere care creează un disconfort privind congestia în trafic, dar care pe măsură ce se vor finaliza lucrările vor aduce atât un confort sporit cât și ridicarea nivelului siguranței circulației.

Podul de la Sârca va fi finalizat pe 23 Iulie când se va face inspecția tehnica și se va redeschide circulația la parametri normali. Un alt obiectiv este reabilitarea DN 28 B de la Tg Frumos – Botoșani. In acest moment pe tronsonul din județul Iasi realizările se apropie de 36% iar pe județul Botoșani ajung undeva la 45%

Începând cu 10 -15 Iulie antreprenorul si-a luat angajamentul că va începe asfaltările pe tronsonul Cotnari – Bals dar și in orașul Harlau.

„In ultima perioada cei de la Distrigaz Nord -Est au notificat constructorul solicitand sistarea lucrărilor (!?) aducând și la cunoștința conducerii DRDP Iasi si a Primăriei Harlau că trebuie relocată o teavă de gaz metan aflată in partea carosabilă. DRDP IASI a convocat pentru săptămâna viitoare o întâlnirea de conciliere , mediere, cu cei de la Distrigaz și constructor in vederea găsirii soluțiilor tehnice legale de relocare a țevii respective. Deocamdată nu fac nici un comentariu, doar le reamintesc colegilor de la DISTRIGAZ ca autorizatiile pentru amplasare și execuție eliberate de DRDP IASI in anii 1996,1997 respectiv 2003 prevăd in mod obligatoriu: Conducta de oțel 168 mm se va monta obligatoriu intr-o teavă de protecție din oțel cu diametrul de 250 mm delimitarea acesteia fiind la o distanță fată de axul drumului de 10 m pe dreapta și 5,5 m pe partea stângă”, a transmis Ovidiu Mugurel Laicu director DRDP Iasi.

Un alt obiectiv important care se derulează și pe drumurile nationale din județul Iasi la fel ca și in alte județe din Moldova, sunt lucrările de intretinere periodică covoare asfaltice.

După ce a fost asfaltat tronsonul Pod Scheia – Trei Iazuri – Tg Frumos, urmează să fie continuate asfaltările pe tronsonul Pod Scheia – Castelul cu Apă. De asemenea va continua in perioada următoare și asfaltarea Varianta Ocolitoare Iasi – tronsonul Metro – Rond Iasi – Voinesti.

„Vreau sa mulțumesc in mod deosebit atât pentru seriozitate și in mod special pentru calitatea lucrărilor, constructorului Eky Sam Tg. Frumos, unul din puținii constructori de anvergură care de ani de zile de când lucrează (participând și castigand licitațiile de lucrări scoase de noi pe SEAP) cu drumurile naționale, fie vara, fie iarna, are o aplecare și o abordare eficientă pe fiecare comanda pe care o primesc in baza acordurilor cadru, executandu-le cu responsabilitate, corectitudine și operativitate”, a mai adaugat directorul DRDP Iasi.

Mai sunt două lucrări in diferite stadii la DRDP IASI:

Varianta Ocolitoare Iasi – tronsonul Rond Uricani – Cicoarei- Pod Galata- Arh. Berindei – Crucea lui Ferentz, unde este așteptata predarea SF de către proiectant pentru analiza si avizare in CTE. Apoi va fi transmis la CTE – CNAIR/ MT/ Interministerial/ pentru obținere HG indicatori – tehnico economici

Varianta Ocolitoare Podu Iloaiei un obiectiv nou, de mare interes pentru ieseni, va fi abordat separat in cursul săptămânii viitoare când va fi finalizat si prezentat la nivelul DRDP Iasi un Grafic Gantt

Tot săptămâna viitoare va fi susținut la CNAIR proiectul cunoscut sub numele “ 2+1”, proiect realizat de Serviciul Proiectare DRDP IASI și avizat in CTE DRDP și care se referă la un spor de siguranță in trafic prin introducerea pe DN28 (in zona punctelor negre) a separatoarelor de sens cunoscute sub numele de New Jersey și supralărgirea pârtii carosabile prin construirea unor casete.