Stadiul lucrărilor la Aeroportul Iași: gradul de realizare a ajuns la 18%

aeroport iasi

Lucrările de construire a unui nou terminal la Aeroportul Iași (T4) continuă să aibă un ritm bun, în condițiile în care gradul de realizare a ajuns la 18% – structura construcției a fost finalizată și au demarat lucrări de amenajare de incintă.

„La acest moment, atât Supervizorul cât și Antreprenorul sunt mobilizați în șantier și, odată cu avansarea lucrărilor, și numărul echipelor de muncitori crește. Se lucrează coordonat inclusiv cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, asigurându-ne că toate etapele sunt parcurse într-un ritm susținut până la 31 decembrie 2023, când trebuie să fie gata proiectul”, se arată într-o informare a aerogării ieșene.Lucrările la aeroport se desfășoară fără perturbarea traficului aerian. Potrivit directorului aerogării Romeo Vatră, Iașul și-a confirmat și în luna ianuarie poziția a doua în topul aeroporturilor regionale, cu un trafic de 120.000 de pasageri, fiind depășit doar de Cluj cu 200.000 de pasageri.

Auspiciile pentru aerogara ieșeană în acest an sunt favorabile: Ryanair va lansa în luna martie primele curse de la Iași, iar Wizz Air a anunțat, zilele trecute, că va suplimenta zborurile pe mai multe destinații operate de la Iași și, în același timp, a introdus o nouă rută: Iași – Berlin. Concurența dintre cei doi operatori poate însemna pentru pasageri tarife mai mici.