Stadion nou la Botoșani, înaintea celui promis la Iași? Declarația primarului botoșănean

143736709_10158014577040784_7211916631440419387_o

Invitat la emisiunea „Dialog deschis” la Tele M Botoșani, primarul Cosmin Andrei a avut primele declarații în ceea ce privește construirea viitorului stadion Municipal din Botoșani.

„Am aprobat în Consiliul Local achiziția unei suprafețe de teren de care avem nevoie pentru extindere. La stadionul Municipal există un proiect foarte ambițios în care se propune construirea unor facilități adiacente stadionului, clădiri care să deservească și alte entități care pot desfășura acolo activități chiar și comerciale. Ca sa mișcăm lucrurile să nu mai stăm după CNI în ceea ce privește documentația, o facem din bugetul local sau cel puțin așa o să propun și sper să fie de acord consilierii la votul pe buget.

Documentația de avizare la locul de intervenție stadionul Municipal, finanțată din buget local pentru a merge la CNI cu toate actele în regulă să-i rugăm să finanțeze și acest obiectiv de investiții pe lângă altele pe care le au.”, a declarat primarul Botoșaniului, Cosmin Andrei.

sursa foto: Facebook FC Botoșani

La Iași, cel mai mare oraș al Moldovei, autoritățile locale promit de câțiva ani un stadion nou, dar și o sală polivalentă dotată la standarde europene.

„Noul stadion e în proiectare, avem două echipe de proiectanţi, una care se ocupă de sala de sport, care e conturată 100% la nivel de studiu de fezabilitate, iar cealaltă de stadion. Se lucrează pentru stadion, am luat legătura cu proiectanţii, îşi văd de treabă.

S-a nuanţat dimensiunea stadionului, aceasta va fi de 25.000 de scaune, arena fiind prevăzută cu toate cele necesare la nivel internaţional, minimum Cupă Mondială.

Mi-a fost prezentat şi designul noului stadion la exterior. El va semăna cu coroana Regelui Ferdinand I, iar noua sală de sport cu coroana Reginei Maria. Vor fi inconfundabile la nivel mondial”, spunea primarul Iașului, Mihai Chirica, în 2020.