Sprijin pentru angajații cu salarii mici

Noi masuri luate astăzi de Guvern, parte din pachetul „Sprijin pentru România”. Executivul a aprobat o facilitate temporară a scutirii de plată a impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

Categoria de români vizată de această măsură face parte din categoria afectată de explozia prețurilor. De asemenea, decizia vine in sprijinul angajatorilor care vor putea să mărească cu 200 de lei salariile angajaților cu salarii mici, fără a dubla această responsabilitate asumată prin taxe și impozite suplimentare.

„Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază la nivelul salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 2.550 de lei lunar, fără a include aici sporuri sau alte adaosuri, se va duce majorarea la 2.750 de lei lunar, majorare pentru care nu se va datora impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a actului normativ și până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit conform contractului individual de muncă, fără a include sporuri sau alte adaosuri, este de 2.750 de lei. Angajații pot beneficia de o creștere salarială necesară pentru a putea face față acestei perioade marcată de creșterea prețurilor la produsele de bază”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!